Nieuws - Parkeren op Schiphol

Website: http://www.scandiluxe.nl/
URL:
http://www.parkago.com/lang-parkeren-schiphol/
Anchor: Lang parkeren op een vliegveld

3 tips voor uw vakantie naar Noorwegen

Bent u weleens in Noorwegen geweest? Dit land staat bekend om zijn prachtige natuur. Wat te denken van de verbazingwekkende fjorden die enkele kilometers diep zijn of de mooie, besneeuwde bergtoppen die zeer adembenemend zijn. Noorwegen is het ideale vakantieland om lekker te wandelen, van de natuur te genieten en uit te rusten. Het is daarom niet zo vreemd dat het maar heel dunbevolkt is, ondanks dat het een gigantisch land is. Zit u erover te denken om naar Noorwegen te gaan? Houd dan rekening met deze 3 tips.

1.      Reisdocumenten

Natuurlijk kunt u niet op reis zonder documenten. Daarom is het goed om vooraf al uw papieren, verzekeringen en paspoort te controleren. Maar wat is nu toelaatbaar voor Noorwegen? Als u naar Noorwegen vertrekt dient u een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen. Mocht u een auto gaan huren, dan dient u ook uw eigen rijbewijs mee te nemen. Uw kinderen dienen ook over eigen reisdocumenten te beschikken. En natuurlijk mogen de reis- en annuleerverzekering niet ontbreken.

2.      Betalen

Als u naar Noorwegen op vakantie gaat, dient u ook rekening te houden met de munteenheid. Daar betalen ze namelijk niet met de Euro, maar met de Noorse Kroon. Het is dus verstandig om de koersen in de gaten te houden en vooraf geld te wisselen. Natuurlijk kunt ook uw pinpas of creditcard meenemen, want deze worden ook geaccepteerd. Tevens zijn er ook gewoon geldautomaten aanwezig, dus u kunt ook geld opnemen bij een desbetreffende bank.

  1. Vervoer

Als laatste tip die we u willen meegeven heeft te maken met het vervoer naar Noorwegen. U kunt namelijk op meerdere manier reizen. Gaat u met de auto? Dan dient u rekening te houden met tolwegen, wegenbelastingen en benzinekosten. Reist u per vliegtuig? Dan kunt u gebruik maken van lang parkeren op het vliegveld. Mocht u bijvoorbeeld een paar weken wegblijven, dan kunt u uw auto achterlaten op een parkeerplaats nabij een vliegveld.

Wij wensen u een prettige reis naar het prachtige Noorwegen!